A kijevi és lvivi ukrán rektorok tiszteletbeli professzorok lettek

2022. május 31-én került sor a Collegium Humanum tiszteletbeli professzora cím átadására JM prof. Jevhen Imas, a kijevi Nemzeti Testnevelési és Sportegyetem rektora és JM prof. Jevhen Prystupnak, a Lvivi Állami Testnevelési Egyetem rektorának (Lviv, Ukrajna).

 

– Ez az ünnepség szimbolikus jellegű. Olyan helyen, olyan időben és olyan helyen zajlik, amely kivételes és fontos a lengyel sport számára. Együttműködünk a Lengyel Olimpiai Bizottsággal, és diákjaink is sportolók és olimpikonok. Örülök, hogy ma nagy megbecsülést és tiszteletet fejezhetünk ki két nagyszerű ukrán professzornak, és ezzel is közvetíthetjük azt az üzenetet, hogy a béke a legmagasabb érték. – Mondta a Collegium Humanum Rektrora.

 

Prof. Eugeniusz Imas – a kijevi Ukrán Nemzeti Testnevelési és Sportegyetem rektora a Sportbizottság és az Ukrán Nemzeti Olimpiai Bizottság elnöke, az Ukrán Egyetemi Sportszövetség elnöke. Emellett több mint 120 cikk és kutatási cikk szerzője a testnevelés és a sport társadalmi-gazdasági és jogi kérdéseiről, a testnevelés és a sport területén a vállalkozói tevékenységről, az egészséges életmóddal kapcsolatos stratégiákról és ajánlásokról, valamint úttörője az ukrajnai e-sportok fejlesztésének.

 

Prof. Eugeniy Prystupa – a pedagógiai tudományok docense, az Ukrán Tudományos Akadémia professzora, az Ukrán Nemzeti Olimpiai Bizottság Lvivi Kerületi Osztályának elnökhelyettese. 9 ukrán szerzői jogi és szabadalmi bizonyítvánnyal rendelkezik. A testnevelési tudományok 6 docensét és 15 doktorát készítette fel. 320 tudományos, pedagógiai és módszertani munka szerzője – önállóan és társszerzőként is. Közülük több mint 60 jelent meg nagy külföldi kiadóknál.

 

Ezen a kivételes tudományos és nemzetközi jellegű rendezvényen megtiszteltek bennünket jelenlétükkel a lengyel és ukrán egyetemek rektorai és rektorhelyettesei, az állami és helyi önkormányzatok képviselői, különböző vállalatok és a média képviselői, az ünnepélyes jelleget pedig a Dariusz Zimnickie vezette kórus fellépése biztosította.

 

A Collegium Humanum tiszteletbeli professzori címét eddig a következők kapták meg:

Krzysztof Cugowski – énekes és zenész, a 6. parlament tagja.
Andrzej Kraśnicki – a Lengyel Olimpiai Bizottság elnöke.
Václav Klaus – a Cseh Köztársaság elnöke 2003-2013.


Egyetemünk, a Collegium Humanum elnyerte az Év lengyel egyeteme címet egy országos oktatási népszavazáson – írja a PolskaPress. A Lengyel Vállalkozók és Munkáltatók Szövetsége, a Przedsiębiorcy.pl népszavazásán az Oktatás kategóriában elnyertük a 2022-es év KIVÁLÓ INTÉZMÉNYE címet is.

Ingyenes webinar

Hogyan szerezz új ügyfeleket és tedd a vállalkozásod jövedelmezővé úgy, hogy közben a pénzégető marketing csapdákat messziről elkerülöd?

Előadás a vezetői felelősség fontosságáról, amely által felépíthető és menedzselhető egy fenntartható, funkcionáló és egyedi marketing rendszer.

Ingyenes webinar

Hogyan szerezz új ügyfeleket és tedd a vállalkozásod jövedelmezővé úgy, hogy közben a pénzégető marketing csapdákat messziről elkerülöd?

Előadás a vezetői felelősség fontosságáról, amely által felépíthető és menedzselhető egy fenntartható, funkcionáló és egyedi marketing rendszer.

Ingyenes tájékoztató webinar

Szerezz Pszichológia diplomát akár online végezhető képzésben!

Hogyan szerezz EU-s akkreditált Pszichológia diplomát akár online végezhető képzésben miközben a szakma kihívásaira is felkészülsz?

Ingyenes tájékoztató webinar

Szerezz Menedzsment diplomát akár online végezhető képzésben!

Hogyan szerezhetsz naprakész, gyakorlatias üzleti tudást a Menedzsment szakunkon már tavasztól, akár egy online elvégezhető képzés keretében? Tudd meg tájékoztató webinarunkból!

Üzleti előadások és egyetemi tájékoztató

ONLINE NYÍLT NAP

Vegyél részt izgalmas üzleti előadásokon, és tudj meg mindent gyakorlatias menedzsment képzésünkről! Ismerd meg, hogyan zajlik nálunk az online elvégezhető oktatás és tedd fel a kérdéseid élőben!