Osztatlan mesterképzés (5 év)

Pszichológia

magyar nyelven

 • Tanulmányi terület Pszichológia
 • Tanulmányi szint osztatlan mesterképzés
 • Tanulmányok módja Távoktatás
 • Képzési idő 5 év (10 szemeszter)
 • Képzés nyelve magyar

Képzésünk azoknak kínál ideális lehetőséget, akik magas színvonalú, nemzetközileg széles körben elfogadott felsőoktatási képesítést szeretnének szerezni magyar nyelven. A nálunk végző hallgatók Európai Uniós akkreditált diplomát szereznek, melynek birtokában könnyen tudnak érvényesülni a nemzetközi munkaerőpiacon.

Maximálisan rugalmas és kényelmes megoldást kínálunk képzéseinkkel, hiszen lehetőséget biztosít arra, hogy a tanulmányokat akár 100%-ban online végezd el. A távoktatási tagozaton minden tanóra és vizsga digitális formában zajlik, így a tanulmányok bárhonnan folytathatók, ahol internetkapcsolat áll rendelkezésre. Az egyetlen kivétel az államvizsga, melyet személyesen kell letenni a képzés végén Pozsonyban, garantálva ezzel a végzettség hitelességét és elismertségét.

Képzésünk különlegessége, hogy teljes egészében magyar nyelven zajlik. Ez lehetővé teszi, hogy a hallgatók anyanyelvükön sajátíthassák el a szakmai ismereteket, ami hozzájárul a magas szintű megértéshez és a szaktudás hatékony alkalmazásához.

Képzésünk ideális választás azok számára, akik munka mellett szeretnének továbbtanulni. Az órák munkaidőn túl zajlanak, ami lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy rugalmasan illesszék be tanulmányaikat a mindennapi életükbe. Ráadásul minden óráról felvétel készül, így ha lemaradnának egy előadásról, vagy újra szeretnék nézni az anyagot, bármikor hozzáférhetnek a tartalmakhoz.

Programjaink olyan naprakész, gyakorlatias és piacképes tudást adnak át a hallgatóknak, melyekkel valóban felkészülhetnek a munkaerőpiac és a szakmai élet kihívásaira. A tananyagokat folyamatosan frissítjük, hogy a legaktuálisabb ismereteket adjuk át, miközben kiemelt hangsúlyt helyezünk a gyakorlati alkalmazhatóságra. Ennek eredményeképpen hallgatóink olyan kompetenciákat szereznek, melyekre nagy szükség van a mai munkaerőpiacon, és amelyekkel sikeresen megállhatják helyüket a szakmájukban.

Nagy hangsúlyt fektetünk a gazdasági hozzáférhetőségre, ezért alacsony tandíjjal biztosítjuk programjainkat. Megértjük, hogy a pénzügyi rugalmasság kulcsfontosságú hallgatóink számára, ezért lehetőséget biztosítunk a tandíj havidíjas, félévenként 5 x 80.000 Ft-os részletekben történő fizetésére. Ez a megközelítés lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy a tanulmányokat saját pénzügyi lehetőségeikhez igazítsák.

Képzésünk a lehető legkényelmesebb belépést biztosítja a felsőoktatás világába, hiszen nincsenek ponthatárok, nyelvvizsgakényszer, vagy emelt szintű érettségi követelmény és felső korhatár sincs. Az egyszerű felvételi eljárásnak és kritériumoknak köszönhetően a hallgatók teljes mértékben az új ismeretek elsajátítására összpontosíthatnak. Így a tudás és a diploma megszerzése már sokak számára elérhető célként jelenhet meg.

Egyetemünk erőssége a professzionális tanári kar, amely az akadémiai és az üzleti élet elismert képviselőit egyesíti. Tanáraink nem csak elméleti szakértők a területükön, hanem valós tapasztalattal rendelkeznek a mindennapi szakmai életben is, így valós gyakorlati tudást és releváns gyakorlati ismereteket adnak át a képzésben résztvevőknek. Hallgatóink olyan kivételes lehetőséget élvezhetnek, amelynek köszönhetően a legfrissebb tudományos eredményeket és a piaci trendeket egyidejűleg ismerhetik meg, köszönhetően szakértő tanári karunknak.

Büszkék vagyunk arra, hogy egyetemünket kétszer is, 2021-ben és 2022-ben is az „Év Egyeteme” díjjal ismerték el Lengyelországban. Ez a magas presztízsű elismerés tovább erősíti pozíciónkat mint vezető felsőoktatási intézmény, és igazolja, hogy magas szintű oktatást és kiváló hallgatói élményt nyújtunk. A díj odaítélése azt jelzi, hogy tanulmányaink nem csak gyakorlatorientáltak és innovatívak, hanem elismertek és értékeltek is a szélesebb akadémiai közösségben.

A felvételi folyamatunkban nincs felső korhatár, mert hiszünk abban, hogy a tudás megszerzése nem korhoz kötött. Így mindenki számára, minden életkorban nyitva áll a lehetőség, hogy magas szintű ismereteket szerezzen és előrelépjen a karrierjében.

Hogyan lehetsz a változás kulcsa?

Nap mint nap szembesülünk olyan problémákkal, amelyek sokkal többek annál, mint amit a szem láthat: mentális egészségi problémák, családi konfliktusok, munkahelyi stressz, és az örök kérdés – „Hogyan érhetem el a boldogságot?”. Az emberek sokszor magányt, szorongást és reménytelenséget éreznek, és gyakran nem is tudják, merre induljanak.

 

A gyermekkor és a felnőttkor kihívásai, az emberi elme bonyolultsága és a társadalmi problémák mind olyan területek, ahol a pszichológia nem csak segíthet, de gyakran elengedhetetlen. Ezzel a képzéssel Te is lehetsz az a személy, aki megoldást kínál az embereknek a változáshoz.

Légy a jövő segítő szakembere!

A Pszichológia osztatlan képzés során a hallgatók széleskörű ismeretekre tesznek szert, és 8 szakirányunk lehetőséget biztosít a legkülönbözőbb területeken való elmélyülésre. Olyan szakemberek képzését tűztük ki célul, akik számára a pszichológia tudományterületének alapvető és alapos elméleti ismereteinek elsajátításán túl, a gyakorlati működés sem ismeretlen.

Célunk, hogy már tanulmányaik kezdetétől segítsük a hallgatókat a pályaorientációban, és ezen sokszínű és számtalan lehetőséget kínáló tudományterület minél alaposabb megismerésében. Hiszünk abban, hogy már tanulmányaik megkezdése idején támogathatjuk őket szakmai identitásuk felfedezésében.

Mit kapsz a képzésen?

Széleskörű alapismeretek

Megismerkedhetsz a pszichológia alapvető területeivel, az emberi viselkedéstől kezdve az összetett mentális folyamatokig. Felfedezheted az emberek alapvető motivációit, az érzelmek és a gondolkodás összetett működését, és az élet adta krízisek kezelésének eszközeit egy átfogó és multidiszciplináris megközelítés keretein belül.

Gyakorlati alkalmazás

Tanulmányaid során nem csak elméleti tudásra teszel szert, de képes leszel ezt a tudást gyakorlatba is átültetni. Megtanulod, hogyan segíthetsz embereknek a mindennapi életük kihívásaiban, családi, munkahelyi vagy társadalmi problémák megoldásában, és miként támogathatod őket a változás útján.

Szakmai identitás

Képzésünk során nem csak a pszichológia tudományterületét ismerheted meg alaposan, de segítünk abban is, hogy megtaláld a számodra leginkább megfelelő szakirányt. Támogatunk szakmai identitásod felfedezésében és fejlesztésében, hogy biztosan megtaláld a helyed a pszichológia világában.

Akár 100%-ban online oktatás

Modern oktatási rendszerünk lehetővé teszi, hogy a saját életedhez igazodva, online folytathasd a tanulmányaidat. Nálunk akár munka, család vagy egyéb elfoglaltságok mellett is van lehetőséged a fejlődésre!

Szakirányok

8 választható szakirány

A szakirány elméleti és gyakorlati ismeretek átadását tűzte ki célul azon hallgatók számára, akik a klinikai pszichológia területén tervezik folytatni tanulmányaikat. Olyan területek ismereteinek elsajátítására ad lehetőséget, mint a pszichopatológia, a viselkedési-és személyiségzavarok, pszichózis, szenvedélybetegségek, szorongásos zavarok stb. területén, valamint a diagnózis felállításának és a terápiás terv megalkotásának folyamatába is betekintést ad. Részletesen tárgyaljuk továbbá az érzelmek keletkezésének, a tudattalan döntési folyamatok hátterének okait, és az emberi viselkedés és az agyi struktúrák közötti kapcsolatot. A szakirányt azoknak ajánljuk, akik a mentális nehézségekkel küzdők számára szeretnének segítséget, és szakszerű pszichológiai támogatást nyújtani.

 

Tárgyalt témakörök és területek:

 

 • gyermekek és serdülők klinikai pszichológiája
 • felnőttek klinikai pszichológiája
 • neuropszichológia
 • pszichoterápia
 • pszichofarmakológia
 • pszichoszomatika
 • viselkedési-és személyiségzavarok
 • szorongásos és neurotikus rendellenességek
 • kémiai és viselkedéses függőségek
 • evészavarok
 • skizofrénia és egyéb pszichotikus zavarok
 • affektív zavarok (hangulatzavarok)
 • pszichotraumatológia és pszichopatológia
 • pszichoonkológia
 • fogyatékkal élők pszichológiája

 

Releváns szakmai továbblépési lehetőségek:

 

Pszichoterápiás központok; ifjúsági, család-, házassági és párkapcsolati tanácsadási szolgáltatások; ambulanciák, klinikák, pszichiátriai osztályok; krízisintervenciós központok; mentális egészségügyi központok; pszichológiai / pedagógiai tanácsadó központok.

 

* A szakirány elvégzése teret ad a pszichológia egyes irányzataiban történő elmélyedéshez, azonban az egyes országokban érvényes szabályozás értelmében a pszichológus diploma nem minden esetben elegendő a jelölt területeken való munkavállaláshoz (módszerspecifikus vagy szakpszichológusi képzés elvégzése válhat szükségessé).

A szakirány fókuszában az emberi viselkedés és motiváció mélyebb megértése, a hatékony kapcsolatépítés és az ún. ‘people management’ megismerése és gyakorlati elsajátítása állnak, a jobb szervezeti és vállalati eredmények elérése érdekében. A szakirányon folytatott tanulmányok a pszichológia területén szerzett elméleti ismereteket olyan gyakorlati készségekekkel kombinálják, mint a coaching, a mentorálás, tárgyalástechnikai és a fogyasztói magatartás megismerése. Ezen készségek birtokában a hallgatók képesek lesznek olyan területeken helyt állni, mint a megfelelő ösztönző rendszerek kiválasztása, fejlesztése és bevezetése, valamint kompetenciáik kibővítésére nyílik lehetőség a tárgyalási-és konfliktuskezelési technikák, a kiválasztás és HR, valamint az ügyfelekkel folytatott munka területén. A szakirányon kiemelt figyelmet kap a hatékony menedzsment témája a jövő HR szakembereinek, vezetőinek, felsővezetőinek és munkatársainak megfelelő szakmai felkészítésével.

 

Tárgyalt témakörök és területek:

 

 • munka- és szervezetpszichológia, egyén és csoport elemzése, fejlesztése, értékelés
 • vezetőfejlesztés
 • coaching és mentoring
 • marketing és értékesítés pszichológiája
 • emberi erőforrás menedzsment: toborzás és kiválasztás, teljesítményértékelés, munkakörtervezés-és fejlesztés
 • interperszonális készségek tréning
 • reklámpszichológia
 • a kockázat és befektetés pszichológiai vonatkozásai
 • teljesítmény menedzsment

 

Releváns szakmai továbblépési lehetőségek:

 

Szervezetek és intézmények HR osztálya,  marketing és sales, toborzás és kiválasztás, magán-és közszféra intézményei/szervezetei, tanácsadás (vezetői), média-, PR-, és reklámügynökségek, pszichológiai klinikák és rendelők.

A családterápia azon pszichológiai problémák felismerésével és megoldásával foglalkozik, amiket az egyének szociális hálózataik és jelentős személyekkel való kapcsolataik összefüggésében élnek meg. A családtagok közötti kölcsönhatásra és a családi kapcsolatok minőségére fókuszál. A leggyakrabban a családban betöltött életciklusváltásokkal, kommunikációs elakadásokkal, pszichoszomatikus zavarokkal, és krízisekkel foglalkozik. 

 

Tárgyalt témakörök és területek:

 

 • A gyermeknevelés és a serdülőkor problémái és feladatai
 • A stressz és az agresszió kezelése az iskolában
 • Az iskolai tanulás és tanítás támogatása
 • Gyermekpszichológia
 • Fiatalkori devianciák
 • Családi életciklusok és krízisek
 • Pszichoszomatikus betegségek kialakulása a családi rendszerben

 

Releváns szakmai továbblépési lehetőségek:

 

Oktatási, rehabilitációs, és reszociális intézmények; pszichológiai-pedagógiai tanácsadó központok; oktatási központok; családsegítő központok; körzeti konzultációs központok; örökbefogadó központok.

 

* A szakirány elvégzése teret ad a pszichológia egyes irányzataiban történő elmélyedéshez, azonban az egyes országokban érvényes szabályozás értelmében a pszichológus diploma nem minden esetben elegendő a jelölt területeken való munkavállaláshoz (módszerspecifikus vagy szakpszichológusi képzés elvégzése válhat szükségessé).

Az egészségpszichológia szakirány a mentális jelenségek az emberi egészség általános állapotára gyakorolt hatásával, valamint az egészség mentális jóllétre gyakorolt hatásával foglalkozik. A szakirány abban támogatja a hallgatókat, hogyan nyújthatnak szakmai támogatást a betegségek megelőzését és az egészség megőrzését szolgáló intézményekben, szervezetekben, kampányok során nyújtott tevékenységük során akár egyéni, akár szervezeti szinten. A cél az egészségügyi erőforrások megerősítése, az egészség megőrzésével, visszanyerésével és fejlesztésével kapcsolatos pszichológiai tényezők vizsgálata.

 

Tárgyalt témakörök és területek:

 

 • támogató csoportok szervezése és működtetése
 • a betegség, a halál és a gyász pszichológiája
 • a stressz pszichológiája
 • kiégés kezelése és kiégésmegelőzés
 • pszichoszociális kockázatok felmérése

 

Releváns szakmai továbblépési lehetőségek:

 

Egészségügyi intézmények; tanácsadói központok; mentális egészségügyi központok; szervezeteknek nyújtott egészségpszichológiai felméréssel és intervencióval foglalkozó pszichológiai közösségek.

* A szakirány elvégzése teret ad a pszichológia egyes irányzataiban történő elmélyedéshez, azonban az egyes országokban érvényes szabályozás értelmében a pszichológus diploma nem minden esetben elegendő a jelölt területeken való munkavállaláshoz (módszerspecifikus vagy szakpszichológusi képzés elvégzése válhat szükségessé).

A szakirány választásakor a hallgatók megismerhetik az emberi szexuális fejlődés folyamatát, betekintést nyerhetnek a szexualitás és a nemi identitás körüli problémák és esetleges zavarok kialakulásának okaiba, mindezt nemcsak az egyén szintjén, hanem társadalmi-kulturális szinten is vizsgálva. A szakirányon végzettek elmerülhetnek a szexualitás kapcsán felmerülő terápiás munka sajátosságaiban, a szexuális nevelés fontosságában, mely az első lépést jelentheti afelé, hogy szakmai útjuk folytatásaként sikeresen támogathassák a szexuális zavarokkal küzdőket.

 

Tárgyalt témakörök és területek:

 

 • szexuális zavarok és terápiás megoldások
 • pszichoszexuális fejlődés és szexuális nevelés
 • szexuális bűnözés
 • terápiás módszerek a szexuálpszichológiában

 

Releváns szakmai továbblépési lehetőségek:

 

Mentális egészséggel foglalkozó klinikák, pszichológiai tanácsadó központok, klinikák és egészségügyi intézmények, párkapcsolati tanácsadás, diagnosztikai és konzultációs központok, nemi és szexuális problémákkal foglalkozó kutatási központok.

 

* A szakirány elvégzése teret ad a pszichológia egyes irányzataiban történő elmélyedéshez, azonban az egyes országokban érvényes szabályozás értelmében a pszichológus diploma nem minden esetben elegendő a jelölt területeken való munkavállaláshoz (módszerspecifikus vagy szakpszichológusi képzés elvégzése válhat szükségessé).

A szakirány lehetővé teszi a hallgatók számára a biológiai regeneráció és a rehabilitáció folyamatának megismerését, és felkészíti őket a versenysportolókkal, edzőkkel vagy sportegyesületekkel közös munkára. A képzés célja a sportpszichológia legújabb kutatásainak követésével a rekreáció, a sport és a testnevelés területén a hallgatók számára átadni a pszichológiai gyakorlathoz szükséges alapismereteket, valamint ezek alkalmazásának lehetőségét az edzés és a versenyzés során felmerülő konkrét pszichológiai problémák megoldásában. Napjainkban a sportpszichológusok munkája egyre elterjedtebbé és fontosabbá válik: feladatuk a sportolók fejlődésének, motivációjának és problémamegoldásának támogatása mind amatőr, mind profi szinten.

 

Tárgyalt témakörök és területek:

 

 • a sportedzés pszichológiája,
 • fiziológia, 
 • fejlődéspszichológia
 • neuropszichológia;
 • a sportorvoslás alapjai;
 • a testmozgás és a sport pszichológiája;
 • sportpszichológiai módszerek
 • pszichológia a fogyatékkal élők rehabilitációjában és sportolásában
 • szabadidősport és animáció
 • a relaxációs tréning pszichológiája
 • motiváció és stressz a sportban
 • pszichológus, mint a sportedzői team tagja

 

Releváns szakmai továbblépési lehetőségek:

 

Sport-és fitneszklubok; szanatóriumok, gyógyfürdők és gyógyfürdő központok, média, klinikák és rehabilitációs központok, állami és magán egészségügyi ellátás, oktatási intézmények, sportklubok, sport-és szabadidő központok, magánklinikák és rendelők.

A reklám, a média és a társadalmi kommunikáció pszichológiájának tanulmányozásával a hallgató az alapvető kommunikációs ismeretek elsajátításán túl gyakorlati készségeket szerezhet többek között a marketing kampányok, a marketingkutatás, a márkapozícionálás stb. területeken. A tanulmányok során bemutatjuk a modern média működését, a különböző országok médiatörvényeit, és segítjük a hallgatókat kommunikációs és meggyőzési/érvelési, valamint nyilvános beszédkészségük fejlesztésében is. Az órákat a marketing- és reklámügynökségek képviselői, valamint a média világának elismert szakemberei tartják.

 

Tárgyalt témakörök és területek:

 

 • Interperszonális kommunikáció
 • Közösségi média
 • A média szerepe a kultúrában és az oktatásban
 • Sajtó, rádiós és televíziós workshopok
 • Piac-és médiakutatás
 • Internetes kommunikáció módszerek
 • PR
 • Az internet pszichológiája
 • A reklám pszichológiája
 • Sajtó- és médiajog
 • A befolyásolás és meggyőzés pszichológiája
 • Pszichológia a politikában
 • Az értékesítés pszichológiája
 • A média társadalmi és kulturális hatásai

 

Releváns szakmai továbblépési lehetőségek:

 

Oktatási intézmények; különféle médiumok; marketing-és médiaügynökségek; HR vagy PR osztályok; alapítványok és egyesületek.

A szociálpszichológia mélyebb tanulmányozása lehetővé teszi, hogy elméleti és gyakorlati ismeretekre tegyünk szert az egyének, valamint a társadalmi csoportok viselkedésével, és a köztük zajló interakciók megértése vonatkozásában.

 

Tárgyalt témakörök és területek:

 

 • társas kapcsolatok, csoportok, csoportdinamikai működés
 • szerepek, szerepkonfliktusok
 • a társadalom szerkezete, felépítése, a társadalom rétegződése
 • szociális intézményrendszerek
 • szociológiai eredmények – kutatások és statisztikai adatok

 

Releváns szakmai továbblépési lehetőségek:

 

Szociológiai felmérésekben való részvétel kutatóintézeti munkában; tanácsadó központok; csoportokkal való pszichológiai munka; szociális otthonok; nevelési intézmények; kórházak és egészségügyi intézmények;  krízisintervenciós központok; büntetés-végrehajtási intézetek, reklám/marketing/PR területen.

Akkreditáció

A Pszichológia képzésünk a Lengyel Köztársaság Tudományos és Felsőoktatási Minisztériuma, valamint a Lengyel Akkreditációs Bizottság (PKA) által akkreditált 5 éves osztatlan mesterképzés Varsóban.

Akkreditációs dokumentumainkat ide kattintva találod.

A képzés lebonyolítója

Egyetemünk magyar nyelvű 5 éves osztatlan Pszichológia mesterképzését a Collegium Humanum Varsói Menedzsment Egyetem Magyar Nyelvű Képzési Intézete bonyolítja Varsóban távoktatási (online) formában.