Gerhard Müller bíboros a wroclawi Collegium Humanumban

2023. február 17-én, pénteken Gerhard Müller bíboros, a Hittani Kongregáció korábbi prefektusa, előtte pedig regensburgi püspök látogatást tett a wroclawi Collegium Humanumban. Ferenc pápa munkatársainak szűk köréhez tartozik.

A Collegium Humanum székhelyén, Wroclaw óvárosának szívében, az ul. Olawska 11. szám alatt tartott előadást Müller bíboros „Szív, ész, tudomány, pszichológia és üzlet. Egyház és hit – van-e még értelme a XXI. században?” címmel. „A hit és a tudomány nem ellentmondásosak. De vigyáznunk kell, hogy ne veszítsük el azt, ami fontos az életben, különösen most, amikor sokan több időt töltenek a telefonjuk nézegetésével, mint a saját családjukkal” – mondta Müller bíboros.

A klerikusnak az ökológia témakörében tettek fel kérdést. „Bocsánatot kell kérnünk azért, hogy levegőt lélegzünk? Időjárás, természetvédelem, klímaváltozás – ez fontos. De ugyanakkor a hangsúly rossz helyen van. Ilyenkor következik be az értékek veszélyes torzulása. Nem kell bocsánatot kérni azért, hogy a Földön élünk. A földet Istentől kaptuk, aki megteremtette a világegyetemet, és az embernek ilyen feltételeket adott, és nem másokat. Ma olvastam egy cikket Japánról. Az ottani társadalom nagyon régi. 38 millió ember 65 év feletti. Valaki azt javasolta, hogy foglalkozni kellene az idős emberek létezésével, azzal, hogy ezek az emberek csoportos öngyilkosságot követnek el. Az embernek azonban joga van az élethez a fogantatástól a természetes halálig. Ez az alapvető joga. Az ember személy és nem tárgy” – hangsúlyozta. Kérdések merültek fel a cölibátus és a nők papságának témájában is.

A Collegium Humanum hallgatóin és munkatársain kívül a találkozón részt vett Dr. Różna Gumienna lengyel kick-boxoló és MMA versenyző, Krzysztof Grzelczyk, Lengyelország észak-macedóniai nagykövete, valamint Dr. h.c. Marian Dymalski, a Nemzetközi Akadémiai Sport Szövetség (FISU) alelnöke és a Lengyel Olimpiai Bizottság elnökségének tagja. Gerhard Müller bíborost titkára, Sławomir Śledziewski kísérte el.

Köszönjük a médiának a jelenlétet és a tudósításokat.

Ingyenes webinar

Hogyan szerezz új ügyfeleket és tedd a vállalkozásod jövedelmezővé úgy, hogy közben a pénzégető marketing csapdákat messziről elkerülöd?

Előadás a vezetői felelősség fontosságáról, amely által felépíthető és menedzselhető egy fenntartható, funkcionáló és egyedi marketing rendszer.

Ingyenes webinar

Hogyan szerezz új ügyfeleket és tedd a vállalkozásod jövedelmezővé úgy, hogy közben a pénzégető marketing csapdákat messziről elkerülöd?

Előadás a vezetői felelősség fontosságáról, amely által felépíthető és menedzselhető egy fenntartható, funkcionáló és egyedi marketing rendszer.

Ingyenes tájékoztató webinar

Szerezz Pszichológia diplomát akár online végezhető képzésben!

Hogyan szerezz EU-s akkreditált Pszichológia diplomát akár online végezhető képzésben miközben a szakma kihívásaira is felkészülsz?

Ingyenes tájékoztató webinar

Szerezz Menedzsment diplomát akár online végezhető képzésben!

Hogyan szerezhetsz naprakész, gyakorlatias üzleti tudást a Menedzsment szakunkon már tavasztól, akár egy online elvégezhető képzés keretében? Tudd meg tájékoztató webinarunkból!

Üzleti előadások és egyetemi tájékoztató

ONLINE NYÍLT NAP

Vegyél részt izgalmas üzleti előadásokon, és tudj meg mindent gyakorlatias menedzsment képzésünkről! Ismerd meg, hogyan zajlik nálunk az online elvégezhető oktatás és tedd fel a kérdéseid élőben!